Kennismakingsworkshop pottenbakken

Inhoud
In deze workshop leert u in 3 uur (incl. pauze) de beginselen van het pottenbakken. Het voorbereiden van de klei (walken) het centreren en openen van uw pot en het optrekken van de wanden. Ook is er aandacht voor de vormgeving van uw pot. U kunt voor de afwerking kiezen uit drie glazuren.

Kosten
Een workshop van 3 uur kost 65 euro per persoon. Hiervoor krijgt u max. drie door uzelf gedraaide werkstukken. De werkstukken worden door mij afgedraaid, geglazuurd en gestookt.
De workshop is inclusief het gebruik van de benodigde materialen en gereedschappen, koffie, thee en iets lekkers.
De workshop kan geboekt worden voor maximaal 5 personen of individueel. In dat laatste geval komt u in een groepje met andere mensen die dit ook voor het eerst doen.
Voor deze workshop is dan ook geen ervaring vereist.

Na afloop
De werkstukken moeten geruime tijd drogen voordat ik ze kan afdraaien (een voetje aan het werkstuk maken). De werkstukken gaan voor de eerste keer in de oven op een temperatuur van 1020 graden. Daarna zal ik de werkstukken glazuren in de door u gekozen kleur en nogmaals bakken op een temperatuur van 1240 graden.

Het duurt gemiddeld 4 weken voordat u uw werkstukken kunt ophalen. Ik kan het ook naar u verzenden tegen de kosten die daarvoor staan. De werkstukken zijn vaatwasmachine bestendig.

Deze workshop is een leuke ervaring als u het pottenbakken een keertje wilt proberen.

Vervolg ?
Wilt u na deze kennismaking het hele proces meemaken? U kunt dan inschrijven voor de lessenserie van 10. In deze workshop leert u ook het afdraaien, decoreren en glazuren van de pot.