Marina Zwijnenburg, keramist

Welkom op mijn website, mijn naam is Marina Zwijnenburg. Ik ben getrouwd met Joost en samen zijn wij de trotse ouders van twee dochters Nora en Suze.

Hoe het begon…

Sinds een aantal jaren heb ik een passie voor klei. Deze passie is waarschijnlijk onderbewust begonnen op de lerarenopleiding handvaardigheid in Rotterdam. Met de klas ergens tussen de jaren 1994 en 1998 gingen we naar Frankrijk om onze gemaakte keramiekwerken te glazuren en ze daarna af te bakken in de door ons zelf gebouwde ovens.

lerarenopleiding en kunstacademie

In 1998 heb ik de lerarenopleiding afgerond en ben ik verder gaan leren voor een 1ste graads diploma aan de kunstacademie. Tegelijkertijd begon ik met het werken als docent beeldende vorming in het onderwijs.

Werkzaamheden in het onderwijs

De middelbare school waar ik werkzaam ben is het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek. Ik geef daar les aan verschillende leerjaren van de havo en het vwo.
In het bijzonder vind ik het leuk om les te geven aan de eindexamenklassen. Deze leerlingen hebben een affiniteit met kunst en gekozen om in dit vak examen te doen.
Het is ontzettend leuk om jongeren te helpen hun beeldende vermogens verder te ontwikkelen.
Elk schooljaar wordt afgesloten met een presentatie en expositie van het werk dat ze gemaakt hebben.

Nu je van alles van mij weet wil ik graag mijn werk tonen op deze site. Ik heb een overzicht gemaakt van mijn beelden gemaakt vanaf het jaar 2016 tot nu.

Veel plezier!
Marina